REKLAMA
Domácí zmrzlina
Domácí zmrzlina je nejlepší, to ví přece každý. Už jen proto, že víte z čeho je vyrobená, zvlášť maminky malých dětí mají rády pod kontrolou to co jejich dětí papají. Výroba domácí zmrzliny může být velmi jednoduchá i složitější, záleží na vás.
NANUKY
K výrobě nanuků potřebujete formičky, které můžete běžně koupit v domácích potřebách.
Do formičky vložte drobné ovoce
>> borůvky, rybíz, maliny<<
a nakrájené větší ovoce
>> jahody, broskve, třešně<< Dolijte oslazenou vodou, limonádou nebo džusem. Dejte do mrazáku.
Rozmixujte čerstvé ovoce
>> jahody, maliny, kiwi<<
nebo kompotované
>>meruňky, broskve, ananas<<
podle potřeby doslaďte a nařeďte vodou, džusem nebo limonádou, nalijte do formiček a dejte zamrazit.
Do ušlehané šlehačky přimíchejte zakysanou smetanu a tvaroh, oslaďte třtinovým cukrem a naplňte formičky do poloviny, zbytek doplňte rozmixovaným ovocem
>> jahody, broskve, mango<<
Mírně promíchejte a dejte zamrazit.
REKLAMA
Smetanová zmrzlina
Existuje nespočet receptů na domácí zmrzlinu, některé jsou i dost složité, připravili jsme vám návod na rychlou přípravu bez vaření, protože zmrzlina je přece určena k rychlé spotřebě.
Jahodová smetanová zmrzlina: Asi půl kila jahod omyjte a vložte do mixéru, přidejte jednu plechovku slazeného kondenzovaného mléka a dva kelímky 33% smetany. Vše nechte důkladně rozmixovat aby vám vznikla hladká a jemná hmota. Poté ji nalijte do dostatečně velké mísy a dejte do mrazáku. Hlídejte si čas a každou půl hodinu směs v míse důkladně promíchejte metličkou, asi po čtyřech hodinách získáte vláčnou krémovou zmrzlinu, kterou můžete ihned podávat nebo nechat na později.
Jednodušší variantou je použít zmrzlinovač, který se sám postará o správnou strukturu zmrzliny.
Ovoce můžete samozřejmě měnit podle vlastní chuti nebo můžete použít karamel, oříšky nebo čokoládu na vaření - rozpuštěnou, ale ne horkou.
SORBET
Sorbet jsou rozmixované zmražené kousky ovoce. Máte-li kvalitní mixér můžete vyrábět zmrzlinu bez problému každý den. Pokud připravujete sorbet pro dospělé můžete přidat bílý rum nebo některý oblíbený likér.
Ovocná zmrzlina
Vložte do mixéru zmražené kousky ovoce a spusťte mixer, přidávejte moučkový cukr nebo jiné sladidlo a dochucujte šťávou s citronu nebo pomeranče.
Můžete smíchat víc druhů ovoce třeba lesní plody nebo banán s malinami či borůvkami.
Výhodou této zmrzliny je, že ji můžete připravovat po celý rok.
Do mixéru můžete podle chuti přilít i trochu smetany, ale to už jsme zpátky u smetanových zmrzlin.